Reciclarea de hartie si tehnologia folosita

carti

Mașina de reciclare Epson poate transforma deșeurile de hârtie în foi proaspete de hârtie nouă în aproximativ trei minute.
Filtru de imprimantă Epson tocmai a dezvăluit o nouă mașină care scoate pagini la o rată uimitoare de 14 pe minut. Dar asteapta. Acest ritm sună rău numai când vorbim despre imprimante insa cand vine vorba despre crearea unei noi hartii din hartie uzata, e un timp uimitor.

reciclare_hartie

Compania PaperLab a anuntat recent ca este primul sistem de reciclare a hârtiei în birou, după cum Ars Technica a raportat.

Epson spune ca acesta este primul “sistem reciclare pentru birou compact”, care poate recicla hârtia fără utilizarea de apă (un ingredient important în reciclarea hârtiei tradiționale). “Avand in vedere că apa este o resursă globală prețioasă, Epson a simțit era nevoie de un proces uscat”, a declarat compania în anunțul său PaperLab. În ciuda cererii fără apă, Epson spune ca PaperLab are nevoie de o cantitate mică de apă pentru a menține umiditatea în interiorul mașinii.

Epson va scoate în evidență un prototip al PaperLab în timpul Eco-Products 2015 conferința care începe joia viitoare la Tokyo.

Prototipul actual va prelua o bucata mare de spațiu de 8,5 feet lățime, 3,9 feet adâncime, și de aproape 6 feet înălțime. Asta nu e ceva ce ai vrea să pastrezi în camera de zi, dar ar putea lucra bine într-un birou spatios.

Epson a fost încă să anunțe  stabilirea a prețurilor sau o dată de lansare specifică în Japonia.

Functii care conteaza cel mai mult:

Capacitatea de a face propria hârtie prin simpla apăsare a unui buton ar putea fi un mare câștig pentru companiile care doresc să economiseasca bani, dar există o mulțime de necunoscute despre această mașină chiar acum. Noi nu știm cât de mult deșeu de hârtie este nevoie pentru a face PaperLab 14 foi proaspete de exemplu, sau cât de multă energieconsumă această mașină . Acestea sunt cele două puncte-cheie care vor ajuta sa determine dacă utilizarea PaperLab are un sens economic și de mediu decât de dumping a deșeurilor de hârtie în găleți albastre.

Comments

comments

No Comments

    Leave a reply