Pareri si informatii utile despre aparatul de aer conditionat

36823211_1821208251293093_3533595037529014272_n

36823211_1821208251293093_3533595037529014272_nAchizitia unui aparat de aer conditionat nu este atat de simpla precum pare. Exista o multime de detalii de care trebuie sa se tina cont, iar modelele din care se poate alege sunt atat de variate, incat orice cumparator poate sa devina nesigur.

Cu ajutorul celor de la aer-conditionat.ro, am facut o lista cu informatii utile legate de aerul conditionat care sa mai clarifice putin situatia.

Ce trebuie sa stie orice utilizator de aparate de aer conditionat?

1. Are extrem de multe optiuni. Exista zeci de branduri, care mai de care mai interesante. Se poate opta pentru aer conditionat Daikin sau Gree, companii axate exclusiv pe productia de aparate de aer conditionat sau pentru produse ale uriasilor de la LG sau Samsung. De cele mai multe ori, indiferent care este optiunea, rezultatele sunt foarte bune.

2. Diferentierea intre aparate se face in functie de dotari si de capacitate. Dotarile sunt foarte importante, fiind aparate dotate chiar si cu wi-fi si capacitate de autodiagnosticare. Acestea sunt, de regula, cele care duc la diferente mari de preturi.

3. Exista 4 tipuri de aparate de aer conditionat. Se poate opta pentru aparate de perete, de tavan, portabile sau multi-splitere. Cele mai populare sunt cele de perete, care prezinta o serie de avantaje, cum ar fi spatiul mic ocupat si pretul redus. Cele mai eficiente insa, sunt cele montate pe tavan, pentru simplul fapt ca pot sufla aer pe toate cele 4 laturi. Din pacate, sunt si cele mai costisitoare.

4. Aparatul de aer conditionat poate sa faca mai mult decat sa raceasca. Un astfel de aparat poate sa incalzeasca, poate sa elimine umiditatea dintr-o incapere si poate chiar sa elimine alergenii si numeroasele particule daunatoare corpului din aer. Pentru asta este nevoie de niste filtre de o calitate cat mai buna.

5. Este bine sa se caute un aparat cat mai eficient din punct de vedere al consumului. De regula, aparatele de aer conditionat sunt incluse in clase de eficienta energetica de la A la A+++. O solutie A+++ va asigura un consum foarte mic de energie pe termen lung, lucru ce poate sa reprezinte economii substantiale la factura.

Pe langa aceste informatii, mai pot fi adaugate cateva zeci. Desi pare un dispozitiv simplu, aparatul de aer conditionat are o complexitate foarte mare, motiv pentru care trebuie sa fie tratat cu cea mai mare atentie. De la achizitie, pana la montaj si utilizare, orice utilizator trebuie sa stie cu exactitate ce are de facut pentru a face dintr-un astfel de produs o sursa de confort. In cazul in care informatiile sunt mult prea stufoase, este bine sa se apeleze la un profesionist, sau la o echipa de profesionisti cum sunt cei de la aer-conditionat.ro. Acestia vor sti cu exactitate ce aparat sa aleaga in functie de necesitati si vor oferi toate sfaturile necesare pentru o exploatare corecta.

Comments

comments

No Comments

    Leave a reply