Pareri despre uleiul de zmeura

Zmeura, asemeni celorlalte fructe rosii, este un veritabil concentrat de antioxidanti si de vitamine, de compusi anti-age. Pe baza semintelor de zmeura se poate obtine un ulei vegetal fin si penetrant. Semintele de zmeura contin acizi grasi. Cu alte cuvine, zmeura este capabila sa produca ulei, un ulei ce contine Vitamina E, antioxidanti (acid galic) si carotenoide.

Cum se poate folosi uleiul de zmeura?

Pe post de ingrijire anti-age. Uleiul de zmeura este un produs ce poate lupta de unul singur impotriva ridurilor. Incalzeste intre palme trei picaturi de ulei de zmeura dupa care maseaza tenul si gatul. Aplica peste o crema hidratanta. Actiunea sa anti-age se explia prin:

  • prezenta Vitaminei E, un antioxidant natural care protejeaza celulele de radicalii liberi;
  • prezenta acidului galic, un acid gras ce are un rol de antioxidant natural;
  • carotenoide (beta-caroten, luteina).

 

Pe post de ingrijire inainte de expunerea la soare. Trebuie sa stii ca uleiul de zmeura iti pregateste pielea pentru expunerea la soare insa este ideal si in caz de frig intens. Este reputat pentru faptul ca absoarbe o mare parte din UVA si UVB, oferind o protectie lejera impotriva razelor de soare.

Pe post de pansament anti-iritant si cicatrizant. Uleiul de zmeura este util si in caz de piele iritata sau impotriva mancarimilor. Aplica cateva picaturi in zonele afectate si maseaza usor. Actiunea sa anti-inflamatorie se explica datorita prezentei acizilor grasi Omega 3 si Omega 6. Uleiul de zmeura contine o serie de acizi grasi excelenti. Daca suferi de mancarimi ale pielii aplica ulei de zmeura pe locurile afectate de doua ori pe zi pana cand problema dispare.

Uleiul de zmeura se pastreaza maxim sase luni de la deschidere, este extrem de sensibil la oxidare si isi poate pierde din eficienta daca este lasat la lumina sau la caldura. Cel mai potrivit loc este frigiderul.

Comments

comments

No Comments

    Leave a reply