Pareri despre uleiul de chimen

ulei de chimen

Uleiul de chimen negru este obtinut din semintele chimenului negru egiptean si este extrem e popular in cultura celor care apreciaza tratamentele naturale, fiind folosit inca din cele mai vechi timpuri in Egiptul Antic si in Orientul Mijlociu.
Efectele lui miraculoase sunt foarte variate, putand sa isi puna amprena asupra unui numar mare de probleme medicale. Este posibil sa gasesti uleiul de chimen negru si sub denumirea de ulei de ” Nigella Sativa” sau ulei de coriandru roman sau flori de fenicul.
Conform unei profetii a lui Mahomed, uleiul de chimen negru are o solutie medicala pentru orice boala. Poate ca adevarul nu este chiar atat de impresionant, insa cu toate astea, consumul acestui ulei poate avea efecte benefice, luptand impotriva unui numar mare de boli.

Care sunt proprietatile acestui ulei asupra corpului?

Lista poate sa fie una extrem de lunga. Este un puternic antireumatic, antiinflamator si antialergic si de asemenea, este ideal pentru diminuarea glicemiei din sange. Chiar si bolnavii de cancer pot sa se bucure de efectele benefice ale acestui ulei, in conditiile in care are in continut thymoquinone, un produs fitochimic ce ajuta la micsorarea tumorilor.
Uleiul de chimen negru protejeaza ficatul si rinichii si este un ajutor de nadejde pentru sistemul imunitar. Daca luam in calcul si faptul ca este antioxidant, sensibilator de insulina sau un puternic antispastic, putem spune ca acopera o varietate foarte mare de probleme medicale.

Exista efecte adverse ale uleiului de chimen negru?

Nu se cunosc efecte adverse, insa este bine sa se evite un consum foarte mare. Maxim 3 lingurite pe zi sunt mai mult decat suficiente pentru orice persoana. In cantitati foarte mari poate, intr-adevar, sa devina toxic.
Uleiul de chimen negru poate sa fie folosit atat intern, prin consum, cat si extern prin masaje, modul de utilizare fiind ales in functie de problema medicala pe care doresti sa o rezolvi.

ulei de chimen

Comments

comments

No Comments

    Leave a reply