Pareri despre tipurile de saltele existente pe piata

In vremurile de demult, saltelele erau realizate doar din materiale cum sunt paiele si penele, materiale care provin direct din natura. In ziua de azi, fiecare companie de saltele are propriile sale modalitati de a utiliza alte materiale, in scopul de a face inovatii si de a adauga noi caracteristici cat mai benefice pentru consumator.

De la saltelele simple, care se puneau direct pe podea, tehnologia moderna din prezent ne ofera mai multe tipuri de saltele, fiecare laudandu-se cu proprietati si beneficii unice. Da, saltelele moderne ne ofera atat de multe beneficii, incat unele dintre ele pot chiar sa ne imbunatateasca starea de sanatate. Dar, intrebarea este, ce tip de saltea se potriveste cel mai bine stilului tau de viata? Care este mai buna pentru casa ta?

Iata care sunt principalele tipuri de saltele disponibile pe piata de astazi. Citeste descrierea lor pentru a decide care dintre ele este cea mai buna pentru tine.

1. Saltelele cu arcuri impachetate.

Aceste produse domina piata de saltele de ani de zile. O astfel de saltea este usor de distins prin faptul ca foloseste arcuri sau bobine de sarma pentru sprijin.

Inainte exista ipoteza care spunea ca, cu cat exista mai multe arcuri intr-o saltea, cu atat mai mult sprijin va oferi aceasta. Astazi, ne-am dat seama ca numarul de bobine nu este atat de important. Mai mult decat atat, tehnologia moderna a permis producatorilor sa plaseze bobine din sarma mai grele, care sunt mai puternice decat cele ce erau folosite in saltele cu arcuri utilizate acum 20 de ani.

Acum, saltelele vin, in general, cu 300-800 de bobine. Un pat cu 800 de bobine este, desigur, considerat a fi mai puternic si mai ferm, dar exista o multime de saltele care vin cu jumatate din numarul sau, cu circa 400 de bobine, si prezinta aceeasi capacitate de rezistenta si sprijin.

2. Saltelele din spuma.

Saltelele din spuma sunt relativ mai noi decat cele cu arcuri elicoidale. O saltea din spuma cu memorie se distinge prin capacitatea sa de a se modela dupa forma corpului utilizatorului. Conturul corpului este retinut in pat chiar si timp de cateva minute dupa ridicare.

Cu ajutorul spumei de memorie, corpul tau isi va distribui punctele de greutate si presiunea in mod uniform, evitandu-se astfel aparitia tensiunii pe partile mai grele ale muschilor. Acest lucru ofera suport excelent pentru corp, garantand un somn linistit si odihnitor.

3. Saltelele din latex.

Desi exista de ceva timp pe piata, saltelele din latex au devenit populare abia acum cativa ani. O saltea din latex are, din punct de vedere tehnic, cam aceleasi principii ca si salteaua din spuma cu memorie. Ceea ce o face diferita este ca, spre deosebire de cea din spuma cu memorie, salteaua din latex, dupa ce se modeleaza in functie de conturul utilizatorului, isi recupereaza forma mai repede la starea initiala.

Oferind acelasi sprijin si durabilitate ca spuma cu memorie, multi oameni sustin ca flexibilitatea este totusi mai buna in cazul saltelei din latex, deoarece permite utilizatorului sa se miste mai liber. De asemenea, salteaua din latex este mai respirabila decat cea din spuma cu memorie si nu stocheaza caldura, oferind astfel un somn mai bun.

Comments

comments

No Comments

    Leave a reply