Pareri despre sistemele de alarma. Ce trebuie sa contina?

Sistemul de alarma este un element cheie pentru siguranta casei noastre. Ceea ce putini stiu, este ca sistemul de alarma nu mai este atat de simplu precum era in urma cu cativa ani. Astazi este dotat cu din ce in ce mai multi senzori, are functii care mai de care mai interesante si poate sa fie achizitionat la preturi din ce in ce mai mici. Spre exemplu, poti achizitiona un kit alarma wireless la jumatate de pret fata de valoarea unui kit normal din urma cu 10-15 ani.

Pe blogul jpmijai.ro  poti gasi o serie de pareri si informatii utile despre sistemele de alarma. Noi, vom incerca sa descoperim care sunt elementele moderne ale unui astfel de sistem, care nu ar trebui sa lipseasca din nicio casa.

Functia wireless

Am amintit de faptul ca pot fi achizitionate kituri wireless de alarma si chiar recomanda achizitia acestora. Un sistem de alarma wireless poate sa elimine firele extrem de neplacute din casa, poate sa elimine riscul de distrugere a conexiunilor de catre intrusi si este mult mai elegant.

Senzori de toate felurile

Exista o multime de senzori si multi dintre ei sunt extrem de importanti:

  • Detector de geam spart. Acesta reactioneaza ori de cate ori un geam este spart si porneste alarma;
  • Contact magnetic. Cu un sistem foarte simplu, contactul magnetic poate sa porneasca alarma ori de cate ori se deschide usa sau geamul fara ca proprietarul sa vrea asta.
  • Senzor de gaze. Scurgerile de gaze pot fi extrem de periculoase. Din fericire ,sistemele moderne de alarma pot depista scurgerile de gaze si pot da alarma pentru a elimina riscuri;
  • Senzori de temperatura si de fum. Un alt risc major este cel de incendii. Impotriva acestora insa, exista senzori de temperatura si de fum. Astfel, poate sa fie salvat timp pretios si pot fi evitate distrugerile masive in casa.
  • Senzor pentru inundatie. Chiar si inundatiile pot fi depistate prin intermediul unui sistem de alarma si pot fi evitate.
  • Senzor miscare. Este unul dintre cei mai importanti senzor, deoarece detecteaza miscarea din spatiul supravegheat si avertizeaza autoritatile pentru a putea lua atitudine.

Sirene

Un alt punct cheie este sirena. Aceasta trebuie sa fie cat mai zgomotoasa si mai luminoasa, in asa fel incat sa sperie intrusii si sa avertizeze vecinii sau politia.

Un sistem modern de alarma poate sa creasca gradul de siguranta cu pana la 100% si te poate face sa te simti la tine acasa extrem de bine.

Comments

comments

No Comments

    Leave a reply