Pareri despre periuta de dinti electrica. Ar trebui folosita?

Este timpul sa ajungi la cabinetul stomatologic pentru controlul de rutina, iar gandul ca dentistul ti-ar putea gasi o cavitate a inceput sa te nelinisteasca. Chiar si persoanele cu o igiena dentara excelenta au astfel de griji atunci cand ajung la medicul dentist, fie pentru ca nu utilizeaza pasta de dinti potrivita, sau ca nu folosesc tipul de periuta de dinti cel mai eficient pentru dantura lor.

Daca vrei sa te simti mai increzator si lipsit de griji atunci cand mergi la controlul stomatologic de rutina, trebuie sa te asiguri ca iti periezi dintii in mod corespunzator si ca nu ai pic de tartru in gura. Poti sa te speli chiar si de 3 ori pe zi si sa ai tartru si chiar probleme cu gingiile daca nu ai parte de un periaj corect si daca nu folosesti periuta de dinti potrivita pentru tine. Tuturor pacientilor care doresc sa stea departe de aceste probleme, medicii dentisti le recomanda folosirea unei periute de dinti electrice.

Iata care sunt beneficiile periutei de dinti electice:

  • Curata dintii in profunzime.

Este posibil sa simti ca iti cureti bine dintii atunci cand folosesti periuta de dinti manuala, dar in realitate poti sa omiti diferite zone mai dificil de patruns, unde insa bacteriile abia asteapta sa se dezvolte. Periutele de dinti electrice sunt mult mai bune cand vine vorba de acest lucru, deoarece au capul mic, ideal pentru a patrunde in toate zonele dificile ale danturii, chiar si in spatele ultimilor molari. In plus, modul in care se invarte capul periutei de dinti electrice asigura faptul ca dintii tai vor fi curatati in profunzime si ca nu va exista niciun risc de aparitie a placii bacteriene. Iar daca nu ai placa dentara, atunci poti sta linistit deoarece nu mai exista riscul dezvoltarii gingivitei, halitozei sau a bolii parodontale.

  • Evita periajul prea dur.

Multi au impresia ca, cu cat isi periaza mai tare dintii, cu atat mai curati vor fi acestia. Adevarul este ca, atunci cand periezi prea tare, risti sa iti deteriorezi gingiile si smaltul dintilor. Cu o periuta de dinti electrica, poti evita periajul prea dur, prevenind astfel recesiunea gingivala si sensibilitatea dentara.

  • Este de mare folos persoanelor care au probleme de dexteritate.

Daca ai o mobilitate limitata in maini, este dificil sa te speli pe dinti folosind o periuta de dinti obisnuita. Apucarea corpului periutei de dinti si manevrarea capului periutei in jurul gurii poate fi dificila. In acest caz, folosirea unei periute de dinti electrice este foarte recomandata. Aceasta poate fi manevrata usor, curatand eficient toate spatiile dentare.

  • Iti cronometreaza sesiunea de periaj.

Daca ai tendinta de a grabi sesiunile de periaj, este posibil sa nu stimulezi gingiile suficient pentru a slabi placa bacteriana. Aceasta este una dintre problemele pe care periutele de dinti electrice le pot rezolva. Dispozitivele electrice vin cu cronometre incorporate, astfel incat sa faca un sunet atunci cand se presupune ca ai periat suficient (de obicei, la 2 minute dupa start).

Daca vrei sa ai parte de beneficiile enumerate mai sus si daca vrei sa stai departe de placa bacteriana si de cavitatile orale, atunci periuta de dinti electrica iti este recomandata. Nu uita insa de utilizarea atei dentare. Periuta de dinti electrica, indiferent de cat de performanta este, nu poate curata spatiile interdentare la fel de bine precum ata dentara. De asemenea, din cand in cand poti sa treci pe la medicul stomatolog pentru un control de rutina.

Comments

comments

No Comments

    Leave a reply