Pareri despre panourile solare

Ups-uri pentru centrale termice, boilere, panouri solare presurizate, panouri solare nepresurizate…toti sunt termeni care pentru majoritatea dintre noi nu reprezinta nimic. Odata ce sunt cunoscuti, ne dam seama ca reprezinta componente ale unei instalatii solare si ca pot oferi o multime de avantaje oricarei persoane reuseste sa le instaleze in propria locuinta.

Vom incerca conturarea unei pareri despre panourile solare, in asa fel incat sa realizezi ca acestea sunt extrem de utile si ca decizia de a le achizitiona poate sa transforme intreaga lume intr-una mai curata, mai eficienta si mai functionala.

Ce sunt, de fapt, panourile solare?

Fara sa intram in prea multe detalii tehnice, panourile solare sunt dispozitive care reusesc sa capteze energia soarelui si sa o transforme in energie electrica folosita la activitatile casnice. Cu ajutorul unor astfel de panouri, poti obtine apa calda, caldura si energia de care ai nevoie pentru a duce o viata fara griji.

Desi te-ai gandi ca un astfel de dispozitiv poate sa coste o avere, costul pentru instalarea unor panouri solare a inceput sa fie din ce in ce mai mic, in asa fel incat oricine sa isi poata permite un astfel de ” lux”.

De cate tipuri sunt panourile solare?

Putem identifica mai multe tipuri de panouri solare, insa categoriile principale sunt panourile solare termice si cele fotovoltaice. Diferenta dintre cele doua este faptul ca panourile termice asigura incalzirea apei in timp ce panourile fotovoltaice transforma energiaolara in energie electrica. Ne vom axa putin pe panourile solare termice, deoarece acestea pot contribui consistent la confortul nostru. Sunt recomandate in sezonul rece, reusesc sa asigure un procent mare din necesarul de apa calda, atingand 100% pe timp de vara si pana la 80 % pe timp de iarna si se impart, la randul lor, in mai multe categorii:

  •  Panourile solare cu tuburi vidate. Acestea pot fi panouri solare presurizate sau nepresurizate si sunt construite din sticla borosilicat. Sunt foarte eficiente, deoarece razele cad perpendicular pe ele din mai multe unghiuri si sunt foarte usor de intretinut.
  •  Panourile solare plane. Aceste panouri ajuta la captarea energiei, sunt realizate dintr-un material special si sunt potrivite pentru toate tipurile de clima. Avantajul major pe care il ofera este faptul ca sunt foarte flexibile. Din pacate, nu sunt la fel de eficiente ca si panourile cu tuburi vidate.

Din punctul nostru de vedere, niste panouri solare presurizate, pot face adevarate minuni intr-o gospodarie si te pot ajuta sa economisesti o multime de timp, energie si bani si sa te bucuri de o biata cat se poate de verde.

Comments

comments

No Comments

    Leave a reply