Pareri despre modul agresiv de a face reduceri promovat de majoritatea magazinelor si solutii eficiente de promovare

Suntem inconjurati din toate partile de promotii, oferte si reduceri. Fiecare raft al magazinelor si fiecare pagina online destinata comertului, ajunge sa scoata in fata cel putin o reducere. Pe de o parte, daca reducerile sunt reale, totul este cat se poate de natural si aceste reduceri reusesc sa sustina modul corect de dezvoltare a unei economii.

Daca, in schimb, reducerile sunt create din nimic, fortandu-se o crestere a pretului doar pentru a se putea scadea ulterior sau apelandu-se la trucuri psihologice pentru convingerea clientului, economia poate sa aiba de suferit.

Cum stii care sunt reduceri reale si care sunt reduceri agresive

Creandu-se un amalgam de reduceri, cele doua tipuri pot fi confundate unele cu altele. In principiu, reducerile agresive, bazate pe o oferta mai mult sau mai putin falsa, sunt cele agresive. Mai exact, sunt acele reduceri care sunt facute in asa fel incat sa te convinga sa cumperi acum, chiar daca aceeasi reducere este prezenta si peste o luna si peste 6. O simpla analiza a produselor de teleshoping iti va oferi o idee mult mai bine conturata in ceea ce priveste acest aspect.

O reducere reala, in schimb, este o reducere mare, facuta pe o perioada scurta de timp sau o reducere decenta, precum sunt cele de la Lensa, prin care sunt vizati clientii noi cu scopul de a-i face sa testeze produsele.

Care sunt solutiile de promovare ale companiilor care nu fac reduceri?

Foarte multe firme considera ca reducerile reprezinta singura solutie optima pentru a atrage clienti. Este complet fals. Niste materiale promotionale oferite in mod gratuit, precum cele de la Lexivo ( pixuri, stickuri USB sau alte accesorii), pot sa fie mult mai eficiente. In principiu, un cadou poate sa ” indatoreze ” un potential client si sa il oblige moral sa cumpere de la cel ce i-a oferit cadoul.

Reducerea agresiva face exact opusul, indepartand clientii si tinandu-i departe.

Sfaturi utile pentru comercianti!

  • Opteaza pentru reduceri doar in momentul in care iti permiti acest lucru si asigura-te ca sunt reduceri reale!
  • Nu te baza doar pe ideea de reduceri, ci insista pe calitatea produselor!
  • Cauta si alte solutii de promovare, oferind materiale promotionale sau gandind alte solutii prin care sa creezi o legatura cu potentialul client.

Sfaturi pentru cumparatori!

  • Invata sa deosebesti reducerile reale de cele false!
  • Nu te lasa pacalit de pretul psihologic sau de ofertele de 1+1 gratis;
  • Urmareste produsele pe care iti doresti sa le cumperi!

Comments

comments

No Comments

    Leave a reply