Pareri despre Mad Max: Fury Road

30 de ani de asteptari, un nou actor principal si o prezentare pompoasa in cadrul Festivalului de la Cannes 2015. Mad Max: Fury Road detine toate ingredientele necesare unui film reusit. Asa sa fie? Sa fie asteptarile mult prea mari? Asteptarea prea lunga? Insa raspunsul este unul 100% sigur: al patrulea film din serie este o reusita totala. George Miller a reusit inca o data sa ne suprinda, sa ne emotioneze, sa ne starneasca admiratia.

In filmul cu numarul patru din serie il regasim pe Max, fost politist rutier, hoinarind singur la volanul bolidului sau intr-o lume devastata de clanurile de canibali, sectele si gastile de motociclisti. Toti acestia duc o lupta continua pentru supravietuire, pentru apa, esenta vietii. Unul din aceste clanuri se afla la mana lui « Immortan Joe », un fost militar, devenit un lider tiranic. Unul din fidelii sai partizani, imparateasa Furiosa, il tradeaaza miseleste si fuge cu un bun de o importanta vitala pentru acest lider razboinic: sotiile sale, un grup de tinere femei, sclavele sale. Immortan se lanseaza in cautarea lui Furiosa alaturi de armata sa motorizata de-a lungul desertului. Max este implicat fara voia sa in aceasta aventura deliranta, alaturi de Nux, unul din soldatii lui Immortan Joe.

FURY ROAD

Scene incredibile

Coregrafii minutioase, inventivitate si inteligenta: realizatorul australian exceleaza in ceea ce priveste simtul detaliului si in stapanirea ritmului. Filmul se deruleaza sub ochii nostri cu o viteza nebuna, doar doua momente mai calme ne permit sa ne recapatam suflul. Totul este perfect sincronizat. Desertul si peisajele aride sunt magnifice in acest film, sunetul este perfect, osciland intre o chitara impozanta si sunete de toba care le urca tensiunea spectatorilor.

Atat in ceea ce priveste scenariul, cat si in ceea ce priveste realizarea, fiecare din aceste patru filme ne permite sa intram in conexiune cu personajul lui Max. Odata cu Fury Road, intelegem care sunt demonii care nu il lasa sa traiasca in pace, alegerile pe care le face precum si singuratatea sa extrema.

Spre deosebire de celelalte trei filme, acest nou film ne introduce mai profund in acest univers post-apocaliptic: un decor bine pus la punct, efecte speciale subtile, personaje secundare noi. Mad Max 4 este in osmoza perfecta cu Mad Max 3, este continuarea sa logica.

Vezi trailer aici

Comments

comments

No Comments

    Leave a reply