Pareri despre jocurile online


La inceput, prin anii 80, cand au aparut jocurile electronice, pasionatii de tehnologie se puteau joca pe televizor, cu ajutorul unui dispozitiv denumit pe atunci nintendo. Lucrurile au evoluat rapid, jocurile ajungand sa fie jucate pe propriul computer, de catre copiii anilor 90 si 2000 si apoi, sa fie jucate online. Asa numitele ejocuri au ajuns sa atraga atentia unui numar foarte mare de oameni si sa genereze o adevarata nebunie.

Astazi, cei care vor sa se joace, indiferent ca este vorba despre copii sau despre adulti, intra pe un site si descopera mii de jocuri, care mai de care mai interesante, din toate domeniile pe care si le pot dori.

Ce parere avem despre jocurile online?

Parerile despre aceste jocuri sunt impartite. Daca sunt consumate in cantitati reduse, acestea pot genera o multime de beneficii, in timp ce, daca devin o dependenta, pot duce la destul de multe lucruri neplacute.

Vom incepe cu avantajele, deoarece este partea optimista a paharului. Jocurile online pot avea o multime de avantaje atat pentru cei mici cat si pentru cei mari. In primul rand, acestea pot sa aduca cateva ore de pura relaxare. Chiar daca multe dintre jocuri iti pun mintea la contributie, acestea reusesc sa te deconecteze de la problemele vietii, indiferent ca sunt mari sau mici. Astfel, cei mici sunt deconectati de la diversele probleme scolare, in timp ce adultii sunt deconectati de la problemele cu adevarat serioase, cum ar fi cele de munca sau cele financiare.

Un alt avantaj major pe care il au jocurile online este faptul ca ajuta la dezvoltarea culturii generale si a modului de gandire. Este, intr-adevar, un avantaj vazut mai degraba la cei mici, insa este un avantaj cu adevarat serios care poate sa faca diferenta in timp. Un copil care se joaca este mult mai competitiv, poate sa gaseasca mult mai usor solutii la diverse probleme si are o minte mult mai deschisa catre lucruri noi.

Evident, exista si dezavantaje ale jocurilor online.De departe, cel mai mare dezavantaj este faptul ca pot crea dependenta. Te poti trezi jucandu-te ore in sir, neglijand iesirile in aer liber sau alte activitati fizice. Acest lucru poate duce la obezitate, la depresie si la multe alte probleme de sanatate. Daca timpul petrecut in fata computerului sau a tabletei nu depaseste 2 ore pe zi, jocurile nu pot aduce altceva decat beneficii.

Comments

comments

No Comments

    Leave a reply