Pareri despre filmul Still Alice

Un subiect angoasant, o performanta intensa a unei actrite cunoscute si o emotie palpabila: Still Alice ne face martorii luptei unei femei impotriva unei boli teribile, Alzheimer. Un film delicat, care nu are cum sa te lase indiferent, complet sublimat de performanta actritei Julianne Moore. Dupa ce a primit premiul de interpretare in cadrul Festivalului de la Cannes anul trecut pentru rolul de actrita dezamagita din filmul Maps to the Stars al lui David Cronenberg, Julianne Moore a primit si Oscarul pentru acelasi rol.

still 2

 

O poveste simpla

Lui Alice Howland nu-i lipseste nimic, are toate motivele sa fie fericita. Este o lingvista cunoscuta, este casatorita cu un barbat iubitor si are doua fiice superbe din care una va fi in curand mama. Celalalta, din motive pe care Alice nu le poate intelege, refuza sa mearga la Universitate. Intr-o seara, Alice trebuia sa ia cina cu sotul sau insa uita complet de acest lucru si pleaca la alergat. In plina conferinta, nu mai este stapana pe propriile sale cuvinte. Dupa o serie de investigatii, Alice primeste un diagnostic teribil, sufera de Alzheimer precoce. Decide sa profite de fiecare moment de luciditate si sa petreaca mai mult timp alaturi de familie.

Legaturi familiale, reactii in fata unei boli teribile, evolutia acastor reactii: realizatorii filmului intra in intimitatea bolnavei. Familie, Prieteni, Munca: din cauza unei astfel de boli, viata de zi cu zi a lui Alice este bulversata.

still

O actrita bulversanta

Julianne Moore reuseste sa ne impresioneze in rolul lui Alice. Actrita reuseste sa exprime in mod incredibil toate emotiile pe care o anima pe Alice: teama, manie, neputinta, rusine…incearca din rasputeri sa isi pastreze demnitatea. Alice este constienta de lenta sa agonie, de faptul ca boala evolueaza cu pasi repezi. Intriga se dezvolta intr-un ritm destul de alert insa nu lasa in urma subiecte neinchise.

Chiar daca dramele nu sunt pe placul tau, acest film merita vazut, macar de dragul lui Julianne Moore care este pur si simplu fabuloasa. Este adevarat ca si scenariul o ajuta, insa, daca nu ar fi atat de talentata, cu siguranta acest film ar fi ramas unul de duzina la fel ca multe altele.

Comments

comments

No Comments

    Leave a reply