Pareri despre epilarea definitiva cu IPL

Multe femei cauta cele mai rapide, simple si eficiente metode de eliminare a parului, in special pentru zona intima. Conform specialistilor, cea mai buna modalitate de eliminare permanenta a parului pentru toate zonele corporale este epilarea definitiva cu IPL.

IPL, sau lumina intens pulsata, are pe buna dreptate reputatie la nivel global pentru indepartarea parului, datorita modului incredibil de utilizare a energiei luminoase. In momentul in care energia luminoasa ajunge la nivelul pielii, aceasta se transforma in energie termica si indeparteaza tot parul nedorit. Nu numai ca IPL este capabil sa elimine pilozitatea corporala, acesta este, de asemenea, benefic in tratarea pielii pigmentate.

Beneficiile si dezavantajele epilarii definitive cu IPL:

In cazul folosirii lamei de ras, parul este taiat de la nivelul pielii, crescand ulterior extrem de repede. In cazul epilarii cu ceara, firele de par sunt smulse, foliculii pilosi nefiind insa afectati in niciun fel. Ceara incetineste, intr-adevar, cresterea parului datorita faptului ca smulge parul de la radacina. Epilarea cu IPL este un mod permanent de indepartare a parului, deoarece distruge foliculii pilosi, acele celule care determina cresterea parului.

Indepartarea parului cu IPL este putin incomoda, cu toate acestea, din cauza energiei intense de lumina si caldura. Esteticienii, insa, utilizeaza o tehnologie de racire care ajuta la mentinerea unui confort pentru pacienti, astfel incat sa nu simta durere.

Singurul dezavantaj aparent al epilarii definitive cu IPL este costul sau ridicat, care variaza in functie de cantitatea de par ce se doreste a fi eliminata. De regula, se efectueaza sase sedinte de epilare cu IPL pentru o zona corporala, cum ar fi axile, picioare, brate sau zona intima, o sedinta avand pretul de circa 100 de euro. Cu toate acestea, avand in vedere faptul ca epilarea cu IPL este o metoda permanenta de indepartare a parului, aceasta poate fi vazuta ca o modalitate de a economisi bani in timp, prin faptul ca nu mai este nevoie ca ulterior sa cumperi spuma de ras, aparate de ras, benzi epilatoare, etc.

Efectele secundare ale indepartarii parului cu IPL:

La fel ca in orice procedura medicala, exista cateva efecte secundare minore atunci cand vine vorba de un tratament cu IPL. Dupa cum am mentionat in randurile de mai sus, se simte o oarecare senzatie de durere in timpul emiterii impulsurilor de lumina la nivelul pielii. Durerea este similara cu arsurile usoare de soare, iar pielea poate deveni putin roz, efect ce va disparea insa dupa cateva ore. Desigur, fiecare pacient reactioneaza diferit in momentul in care pielea este afectata de caldura. Cu toate acestea, nimic grav nu se poate intampla in timpul unui tratament cu IPL, acesta fiind aprobat de FDA. Pentru a fi sigur ca epilarea definitiva cu IPL este realizata in conditii optime, apeleaza la serviciile esteticienilor de la Institutul Goskin, o clinica de estetica medicala din Bucuresti.

epilare definitiva cu ipl

Comments

comments

No Comments

    Leave a reply