Pareri despre cum sa alegi un magazin bio

magazin bio

Ideea de produse bio este una extrem de tentanta pentru majoritatea celor care tin la sanatatea lor. Indiferent ca este vorba despre alimente sau produse cosmetice bio, este cert ca, atata vreme cat sunt cu adevarat naturale, sunt mult mai benefice organismului.

Incercarea de a consuma doar produse bio poate sa fie o provocare uriasa, din cauza faptului ca nimic nu este asa cum pare a fi. De foarte multe ori, o eticheta pe care scrie” natural” sau ” bio” poate ascunde si produse obtinute chimic, insa intr-un procent mai mic.

Cei de la rfresh.ro, experti in tot ceea ce inseamna produse cosmetice naturale, recomanda o informare cat se poate de riguroasa inainte de achizitia unor produse, dar si alegerea unui magazin bio de incredere. Exista din ce in ce mai multe magazine destinate exclusiv produselor sanatoase si odata ce a fost descoperit magazinul perfect, stresul legat de calitatea produselor devine mai mic.

Cum se alege un magazin bio?

Exista cateva criterii importante de care trebuie sa se tina cont:

  • Este indicat sa fie un magazin online. Pe langa gradul de confort pe care il confera comanda unor astfel de produse de acasa, magazinul online da ragaz pentru informare. Produsele pot fi analizate si cautate pe internet, ceea ce inseamna ca riscul de a achizitiona ceva nesanatos scade considerabil.
  • Trebuie sa se verifice institutul care a certificat produsul. Pe piata exista mai multe institute responsabile cu certificarile bio. Din pacate, regulile pe care le urmaresc sunt diferite. Cele mai importante sunt ECOCERT, NaTrue, Demeter, BDIH sau Soil Asociasion. Diferentele dintre certificari sunt concretizate in procentele de ingrediente cu adevarat bio dintr-un produs. Din pacate, nu toate etichetele ascund produse 100% naturale.
  • Trebuie verificate termenele de garantie pentru produsele comandate. Evident, colaborarea cu un magazin trebuie sa inceapa cu o comanda. Este recomandat ca aceasta comanda sa fie una ceva mai micuta, in asa fel incat sa se poata descoperi micile detalii precum timpul de livrare, eventualul cost de livrare, relatia cu clientii si evident, calitatea reala a produselor. Termenul de garantie are o importanta uriasa pentru un produs bio, in conditiile in care durata lui de viata este de aproximativ 6 luni.
  • Trebuie puse intrebari. Atunci cand exista intrebari, acestea trebuie sa fie puse, asadar, un suport de buna calitate este un alt lucru ce este bine sa fie disponibil.

Trebuie avuta incredere totala in produsele bio?

Este adevarat ca atata vreme cat sunt certificate, au ingrediente naturale, care nu sunt periculoase. Totusi, exista oameni care este bine sa se informeze foarte bine: cei cu alergii, cei care sufera de diverse boli sau femeile insarcinate. Indiferent cat de natural este un ingredient, acesta actioneaza intr-un anumit fel asupra pielii si asupra corpului, motiv pentru care trebuie sa existe siguranta ca actiunea este una 100% benefica.

Comments

comments

No Comments

    Leave a reply