Pareri despre Cluj. De ce este atat de atractiv pentru tinerii de astazi?

Conform unui sondaj realizat de Targul de Cariere, Clujul este in topul preferintelor tinerilor atunci cand vine vorba despre relocarea intr-un alt oras din tara. Nu mai putin de 46% dintre tinerii romani s-ar muta in Cluj Napoca, oras urmat de Bucuresti, insa cu un procent de doar 17% si de Sibiu, Brasov sau Timisoara. Intrebarea pe care si-o pun foarte multi oameni este simpla:

De ce este atat de atractiv Clujul?

  • Sunt o multime de joburi in Cluj care au calitatea de a fi bine platite. Foarte multi investitori straini aleg Clujul pentru faptul ca este mult mai aproape de vestul tarii si ca are institutii de invatamant foarte bine vazute in lume. Anunturile de angajari, sunt extrem de multe si de variate, asadar, poti gasi sa te angajezi in orice domeniu iti doresti.
  • Orasul este foarte frumos. Este recomandat drept unul dintre cele mai frumoase orase din Romania, iar acest lucru este sustinut de Booking sau de TripAdvisor. Spre deosebire de Bucuresti, Clujul are imprejurimi pitoresti, extrem de placute din punct de vedere vizual, o multime de cladiri cu arhitectura deosebit de frumoasa si costuri mai mici pentru aproape orice tip de activitate.
  • Achizitia de imobile este mai ieftina. Daca iti doresti sa achizitionezi un imobil va trebui sa scoti mai putini bani in Cluj decat in Bucuresti. Este adevarat ca nu acelasi lucru se poate spune si despre chirii, care sunt ceva mai costisitoare.
  • Este un centru universitar bine dezvoltat, iar pe strazile orasului sunt mereu tineri, plini de viata. De fapt, intregul oras este plin de viata si de voie buna. Acest lucru este concretizat prin evenimente majore precum Electric Castle si Untold, dar si prin evenimente mai mici si nisate, precum Jazz in The Park sau TIFF.
  • Traficul este ceva mai rapid. La fel ca in orice alt mare oras, traficul din Cluj este unul extrem de aglomerat. Totusi, in comparatie cu Bucurestiul, timpii petrecuti in masina sunt mai mici.

In multe privinte Clujul este un oras mult supra evaluat, insa are o multime de parti bune. Nu este niciun motiv de mirare, asadar, asupra faptului ca tinerii sunt atrasi de aceasta localitate din centrul tarii.

Partea interesanta este ca in ultimii 10 ani tendintele s-au schimbat dramatic, in conditiile in care in urma cu un deceniu Bucurestiul era orasul cel mai magnetic iar acest lucru avea o logica, dat fiind faptul ca este cel mai mare oras din tara si ca este capitala.

Cum vor evolua lucrurile?

Statisticile arata ca pe langa Cluj Napoca incep sa apara si alte orase foarte atractive. Brasovul sau Oradea sunt in crestere, in preferintele tinerilor. Este adevarat ca in viitorul apropiat sunt sanse mici sa depaseasca capitala Ardealului in clasament, insa lucrurile evolueaza iar partea buna este ca avem din ce in ce mai multe orase foarte atractive in Romania.

 

Comments

comments

No Comments

    Leave a reply