Pareri Despre centrale pe peleti: Incalzim si economisim

centrale-termice-vaillant-turbotec-plus-vuw-2423-5-24kwCentralele pe peleti, prin combustia peletilor, produc apa calda care alimenteaza caloriferele si/ sau panourile radiante din intreaga casa.

Centralele pe peleti pot fi racordate si la insalatiile termohidraulice deja existente si pot functiona impreuna cu panourile solare.

Odata instalate unele sisteme specifice, centrala poate incalzi si apa pentru uzul menajer, in baie si in bucatarie, apa calda ce poate fi acumulata in recipiente speciale, pentru a fi disponibila la temperatura dorita.

Centralele pe peleti garanteaza un maxim de autonomie intrucat, pe langa rezervorul centralei se pot colega si rezervoare in plus, externe, cu capacitati mari si cu capacitatea de a se autoincarca.

Peletii sunt un combustibil ce implica multe avantaje: este economic, fata de ceilalti combustibili comuni, este ecologic deoarece este constituit din rumegus de lemn si alte deseuri provenite din prelucrarea lemnului, iar combustia acestuia este prietenoasa cu ambientul, si este practic, deoarece permite programarea incalzirii in functie de propriile exigente.

Centrale termice Berluni sunt disponibile la cel mai inalt nivel tehnologic, ce garanteaza standarde inalte de siguranta.

Centralele pe peleti constituie o solutie alternativa si inovativa pentru incalzirea ambientului din locuinte, dar si din hale industriale.

Este bine sa stim ca termenul de centrala pe peleti nu se confunda cu soba pe peleti, proiectata sa incalzeasca in baza propriei capacitati o incapere de dimensiuni mici, medii sau mari. Centrala reprezinta inima unui sistem de incalzire alimentat cu un combustibil natural, provenit din resturile prelucrarii lemnului.

In comert exista o mare varietate de centrale pe peleti, la diverse preturi, de capacitate mica sau mare, in functie de spatiul care trebuie incalzit. Fata de celelalte tipuri de centrale, acestea au dimensiuni mai mari, deoarece au si spatiul de depozitare cu incarcare automatica a peletilor, rezervor care de obicei este mai voluminos decat centrala insasi.

Centralele cu destinatie casnica mici sunt cele cuprinse intre 15 si 20 kW, medii cu putere cuprinsa intre 20 si 30 kW, iar cele cu putere mare sunt cuprinse intre 30 si 50 de kW. Centralele cu putere mai mare de 50 kW de obicei au destinatie industriala.

Centralele pe peleti bune ar trebui sa aiba urmatoarele caracteristici:

-sa aiba o eficienta mare, cu un randament de peste 90%, ce garanteaza un consum scazut de combustibil;

-sa aiba o functionare automatica, atat pentru incarcarea peletilor, pentru arzator, cat si pentru colectorul de cenusa;

-sa fie prezenti schimbatorii de caldura, pentru un mai bun schimb termic;

-centrala trebuie sa aiba un corp robust, cu dimensiuni compacte, cu standard inalt de siguranta si o functionare care sa inspire incredere.

Comments

comments

No Comments

    Leave a reply