Pareri despre aur. Aur roz de 14k sau aur roz de 18k? Ce sa aleg?

Asadar, cauti pe piata un inel de logodna din aur roz? Faci o alegere excelenta! Inelele din aur roz sunt iubite pentru estetica lor vintage, precum si pentru durabilitatea, pretul accesibil si conotatia lor romantica.

Exista multe lucruri de luat in considerare inainte de a face o astfel de achizitie. Poate fi confuz. Karate? Claritate? Durabilitate? Acest articol iti poate fi de folos daca te intereseaza diferentele principale dintre aurul roz de 14k si aurul roz de 18k.

Inelele de aur sunt definite, in principal, de numarul lor de karate (aurul de 24k reprezinta aur pur 100%). Este imposibil sa faci bijuterii cu aur de 24k, deoarece acesta este prea moale, motiv pentru care aurul pur este amestecat cu diferite aliaje metalice.

Asadar, avem urmatoarele:

  • Aurul 100% pur: 24k;

  • Aurul 91,7% pur: 22k;

  • Aurul 75% pur: 18k;

  • Aurul 58,3% pur: 14k;

  • Aurul 41.7% pur: 10k.

Asa obtinem diferitele tipuri de aur: aurul alb, aurul roz, aurul galben, etc.; prin amestecarea aurului pur cu diferite aliaje. Aurul alb se obtine dintr-un amestec de aur cu cel putin un metal alb, de obicei nichel, si se placheaza cu rodiu. Aurul galben include aur pur si aliaje metalice cum ar fi cuprul si zincul. In cele din urma, aurul roz reprezinta un amestec de aur pur si cupru. Cu cat continutul de cupru este mai mare, cu atat mai inchisa va fi nuanta de roz a bijuteriei.

Diferentele dintre inelele de logodna din aur roz de 14k si de 18k:

Dupa cum am mentionat, cu cat exista mai mult cupru in amestec, cu atat mai inchis va fi rozul inelului. Deci, mai putin cupru = aur mai deschis. Acum, deoarece aurul de 14k contine aur mai putin pur decat aurul de 18k, este necesar sa se includa mai mult cupru. Prin urmare, aurul de 14k este, de obicei, mai inchis la culoare decat aurul de 18k. Iata un mic rezumat al diferentelor:

Aur roz de 14k: Aur pur in concentratie de 58,3%, mai mult cupru, culoare roz inchis, mai inchis, mai tare.

Aur roz de 18k: Aur pur in concentratie de 75%, mai putin cupru, culoare roz deschis, luminos, mai moale.

In general, bijutierii folosesc in crearea inelelor de logodna din aur roz de 18k: 75% aur, 22% cupru, 1% zinc si 1% argint, facandu-le mai calde, mai luminoase, de culoarea sampaniei. In inelele de logodna din aur roz de 14k se folosesc: 58,5% aur, 36% cupru, 2,5% argint si 1% zinc, facandu-le mai inchise, cu aspect vintage.

Alegerea se reduce, in final, la preferintele pe care le are cumparatorul in ceea ce priveste estetica.

Comments

comments

No Comments

    Leave a reply