De ce am ales Centralele Liepsnele?

Chiar după ce am finalizat construcția casei, am început să mă documentez și să mă informez despre cele mai eficiente metode de încălzire. Părerile erau destul de împărțite, unii oameni recomandau centralele pe gaz, pe petrol sau cele electrice, iar alții recomandau cazane pe lemne.

Am zis că pentru a putea lua cea mai bună decizie, va trebui să mă documentez singur și să ajung la o concluzie proprie. După câteva căutări pe Google și păreri de la clienți, am ajuns la concluzia că cea mai eficientă metodă pentru a-mi încălzi locuința este prin intermediul centralelor pe lemne.

Există destul de multe firme ce comercializează centrale, însă printre cele care mi-au atras atenția cel mai mult, au fost Centralele Liepsnele din câteva motive simple: pot economisi combustibil, au o autonomie destul de mare, sunt echipate cu ventilator, e suficientă curățarea de cenușă doar de două ori pe lună, au o garanție de funcționare impecabilă de până la 25 de ani, au o autonomie ridicată( 30 de ore cu o încărcătură de lemn și 3-5 zile cu o încărcătură de cărbune) și sunt compatibile cu programul „Casa Verde”.

Despre centralele Liepsnele

Centralele Liepsnele sunt de 6 tipuri: L-10, L-20 și L-40 sunt cazane care funcționează pe lemne, rumeguș și brichete, în timp ce modelele L10U, L20U și L40U funcționează atât pe combustibil din lemn, cât și pe cărbune. În funcție de modelul pe care îl alegi, centralele asigură încălzirea rapidă atât a spațiilor rezidențiale (cum am avut eu nevoie) cât și a spațiilor industriale.

Un alt plus a fost că la sistemul de încălzire mai pot fi racordate și următoarele componente: radiatoare, boilere ACM (pentru încălzirea apei calde menajere), vas acumulare (Puffer), încălzirea prin pardoseală.

Centrala mea, L-10Centrala mea, L-10

Pentru casa mea, am considerat că cea mai bună alegere ar fi centrala L-10 ce are următoarele specificații: energie 10 kW, suprafața încălzită de 50-100 m2 destul cât să-mi încălzesc corespunzător locuința, capacitate de combustibil 0,16 m3,  cantitatea de lemn pentru foc 25 de kg,  lungimea recomandată a lemnului pentru foc 25-35 de cm, cantitatea de apă în centrală 30 l, o autonomie începând cu 6 și până la 31 de ore, 91% coeficientul de operare utilă, 2 bari presiunea maximă a apei în centrală, 1,5 bar supapa de presiune, 250 l/h debitul maxim de apă caldă, 70 de grade temperatura apei în boiler, 260×220 mm dimensiunea ușii de încărcare, 1500 mm distanța dintre podea și coșul de tiraj, 160 mm diametrul coșului și o masă totală de 173 de kg.

 

De ce recomand mai departe Centralele Liepsnele?

În primul rând, doresc să pun accent pe comunicarea cu producătorii care a fost impecabilă. M-au ajutat cu orice problemă a intervenit în momentul în care am instalat centrala și mi-au răspuns a toate întrebările pe care le-am avut înainte de a-mi achiziționa centrala. Ei m-au ajutat să aleg modelul L-10, în funcție de cerințele locuinței mele.

De 4 ani de când folosesc centrala, pot spune că nu am întâmpinat nicio problemă. Totul funcționează ca la carte, iar manualul oferit de producători mi-a fost de mare ajutor.

Mă repet, de ce Centralele Liepsnele? Pentru că sunt foarte ușor de întreținut și folosit și pentru că sunt eficiente și sigure.

Comments

comments

No Comments

    Leave a reply