Cati bani ar trebui sa cheltuiesti pe o saltea

descărcare (39)“Atat cat iti poti permite.” “Cat de lungi sunt arcurile.” Acestea sunt genul de raspunsuri utile pe care te astepti sa le auzi cand se pune intrebarea “Cati bani ar trebui sa cheltuim pe o saltea?”. Desigur, agentii de vanzari incearca sa ne convinga sa le cumparam produsele cele mai scumpe. Piata de saltele este foarte vasta si variata, astfel ca ajungem sa credem ca cele mai scumpe produse sunt, totodata, cele mai bune. Cu toate acestea, lucrurile nu stau chiar asa.

Odata ce ai facut primul pas de a hotari sa achizitionezi o noua saltea, entuziasmul pe care il simti cand incepi cautarea celei mai bune saltele devine rapid frustrare, din cauza preturilor mari pe care le vei intampina.

Inainte de toate, trebuie sa fii constient ca, un produs foarte scump nu este neaparat foarte bun. Intr-un astfel de produs intra mai multi factori care ii determina valoarea ridicata. Asadar, nu te grabi sa scoti teancul de bancnote si sa cumperi cea mai scumpa saltea din magazin. O saltea buna ar trebuie sa aiba un pret rezonabil, care sa nu fie nici prea mare, dar nici prea mic.

Adevarul urat din spatele costului unei saltele:

Deseori, vanzatorii de diferite produse folosesc anumite escrocherii infioratoare pentru a-si vinde marfa la preturi umflate. In piata saltelelor, lucrurile nu sunt diferite.

Ai stiut, de exemplu, ca multi dintre marii producatori aprovizioneaza diferiti vanzatori cu acelasi tip de saltele, dar la preturi diferite? Sau ca ei ascund aceasta inselaciune prin acoperirea saltelei cu un invelis usor diferit?

Iata cateva puncte importante pe care sa le iei in considerare atunci cand cercetezi preturile saltelelor:

  • Ignora numele marcilor de lux.

  • In schimb, ia o decizie bazandu-te pe caracteristicile saltelei (straturile de confort, numarul si marimea bobinelor, perioada de garantie si formularul de politici) si avantajele sale (confortul, sprijinul si durabilitatea).

  • Verifica eticheta saltelei mai intai si noteaza detaliile pentru a le cerceta acasa, pe internet. http://b365.ro scrie mai multe lucruri despre caracteristicile saltelelor si despre modul in care trebuie sa fie alese.

  • Incearca salteaua in magazin; nu te lasa intimidat; culca-te in diferite poziti pentru a observa daca te simti bine pe saltea. Numai tu stii ce este confortabil pentru corpul tau. Incepe prin testarea fermitatii saltelei. Acorda o atentie deosebita modului in care se simt umerii, soldurile si spatele tau. Stai cateva minute in fiecare pozitie pentru a te asigura ca faci o alegere corecta la achizitie.

  • Sa nu crezi ca, cu cat este mai tare salteaua, cu atat este mai buna pentru spate – nu exista nicio dovada care sa justifice acest mit. Este adevarat, multe saltele ortopedice sunt mai tari decat majoritatea. Dar, in general, o coloana vertebrala are nevoie de o saltea cu un nivel de fermitate medie.

  • Fereste-te de saltelele care par a avea un pret foarte redus. Ele ar putea avea diferite defecte. Exista, de asemenea, posibilitatea ca pretul saltelei sa fi fost marit cu cateva procente si apoi sa fie scazut, pentru a parea ca este la promotie.

Si, totusi, cam cati bani ar trebui sa cheltuim pe o saltea?

Pentru o saltea care are o garantie decenta si care ofera echilibrul perfect de confort si sprijin, ar trebui sa platesti urmatorul pret:

  • Intre 500 si 1000 de euro pentru o saltea cu arcuri.

  • Intre 800 si 1500 de euro pentru o saltea din spuma cu memorie.

Comments

comments

No Comments

    Leave a reply